نوشته شده توسط : فدولا

هر دانه قهوه دارای کافئین (Caffeine)، پلی فنل (polyphenol) و تریگونلین (trigonelline) است که باعث ایجاد رابطه قهوه و افزایش هوش می شوند. کافئین میزان ترشح هورمون های سروتونین (serotonin) و استیل کولین (acetylcholine) را افزایش می دهد. این دو هورمون سیستم عصبی مغز را تحریک می کنند که سرعت یادگیری را افزایش می دهند.
پلی فنل موجود در قهوه از آسیب دیدن بافت های بدن جلوگیری می کند و جلوی فعالیت مخرب رادیکال های آزاد مغز را می گیرد. ماده پلی فنل از انسداد رگ های خونی مغز جلوگیری می کند و خطر سکته های مغزی را کاهش می دهد. در آخر تریگونلین که یکی از آنتی اکسیدان (antioxidant) های مورد نیاز بدن است، باعث بهبود وضعیت عروق خونی بدن می شود و خون رسانی به مغز را سریع تر می کند. هر چه کیفیت جریان خون بهتر باشد، اکسیژن با سرعت بیشتری به مغز می رسد و باعث افزایش کیفیت فعالیت مغز می شود. در نظر داشته باشید که برای تأثیر بهتر این مواد در بدن و ایجاد رابطه قهوه و افزایش هوش باید فعالیت های بدنی کافی داشته باشید تا شرایط جذب بهتر و بیشتر مواد موجود در قهوه را فراهم کنید.

https://ghahvekhane.com/%D8%B1%D8%A7%D8%A8%D8%B7%D9%87-%D9%82%D9%87%D9%88%D9%87-%D9%88-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D9%87%D9%88%D8%B4



:: بازدید از این مطلب : 9
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 22 دی 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فدولا

قبل از خرید قهوه خام، باید میزان ماندگاری و روش نگهداری آن را به خوبی یاد بگیرید؛ در غیر این صورت، دانه ها پس از مدت کوتاهی کهنه می شوند و عطر و طعم ناخوشایندی به خود می گیرند. دانه های قهوه بو داده نشده را قبل از از دست دادن کیفیت، می توان برای حدود یک سال نگهداری کرد؛ هر چند روش بسته بندی و نگهداری در این مرحله بسیار اهمیت دارد. برای مثال اگر دانه ها، در ظروف دربسته قرار گیرند و در جای خشک و خنک نگهداری شوند، می توان مدت نگهداری آن ها را تا 18 ماه افزایش داد که عددی قابل قبول است.

دانه های خام را می توان مانند دانه های قهوه رست شده آسیاب و دم کرد؛ اما برشته نشدن باعث می شود برخی طعم هایی که دانه ها ایجاد می کنند، با طعم های بو داده پوشانده نشود و طعمی متفاوت از آن چه در خیالتان دارید را احساس کنید. این می تواند خوب یا بد باشد؛ ولی آنچه مشخص است، این است که تصمیم گیرنده نهایی ذائقه شماست.

از لحاظ علمی ثابت شده است که قهوه سبز می تواند به کاهش وزن کمک کند؛ زیرا حاوی مقادیر زیادی اسید های کلروژنیک است که باعث ترشح گلوکز از کبد و بهبود متابولیسم کربوهیدرات ها می شود. از طرف دیگر، کافئین موجود در قهوه، می تواند متابولیسم بدن را تا حدود ۱۰ درصد افزایش دهد که به همین دلیل، می توان با مصرف منظم قهوه به یک کاهش وزن آسان و بی دردسر دست یافت. به این ترتیب، قهوه باعث می شود تا بدن شما چربی کمتری را به عنوان منبعی برای تولید انرژی جذب کند و همچنین، اشتهای شما را سرکوب می کند تا کمتر احساس گرسنگی کنید و درنتیجه، کربوهیدرات و چربی کمتری را از طریق رژیم غذایی تان دریافت کنید.

 



:: بازدید از این مطلب : 9
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 دی 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فدولا

دو دانه قهوه که بیشتر از همه در راهنمای خرید قهوه بکار می روند، عربیکا و روبوستا نام دارند. دانه های قهوه روبوستا و عربیکا ازنظر طعم، کیفیت و شرایط کاشت با یکدیگر تفاوت های قابل توجهی دارند. در ادامه، به بررسی ویژگی های هر یک از آن ها می پردازیم.

1. دانه عربیکا (Arabica)
دانه های قهوه عربیکا معمولاً برای داشتن طعم متنوع و ظریف شهرت دارند. هنگام چشیدن قهوه تهیه شده از دانه های عربیکا متوجه نت های ترش و شیرین آن می شوید. این نت ها شامل هینت هایی از آجیل، میوه و شکلات هستند. به همین دلیل است که عطر و بوی قهوه های تهیه شده از دانه های عربیکا پیچیده تر و خوشایندتر به نظر می رسند. دانه های قهوه عربیکا معمولاً در ارتفاع بالا و آب و هوای خنک کشت می شوند. بنابراین، کشورهای واقع در نوار استوا بهترین مکان برای پرورش این نوع دانه ها به شمار می روند. به این نکته توجه داشته باشید که قیمت دانه های قهوه عربیکا به دلیل کیفیت بهتر و شرایط کاشت سخت تر از دانه های روبوستا بیشتر است. با این وجود، طعم و بوی قهوه تهیه شده از این دانه ها قطعاً ارزش هزینه کردن را دارد.

2. دانه روبوستا (Robusta)
اگر به دنبال قهوه ای با طعم تندتر و قوی تر هستید، دانه های روبوستا می توانند گزینه بهتری باشند. دانه های قهوه روبوستا دارای طعم زمینی و گردویی هستند. جالب است بدانید که میزان کافئین موجود در این دانه ها بیشتر است. در نتیجه، قهوه تهیه شده از دانه های روبوستا با طعم تلخ دلنشینی شناخته می شود. برای کاشت دانه های روبوستا به آب و هوای گرم و ارتفاع پایین نیاز است. البته، امکان کاشت این دانه ها در شرایط آب و هوایی مختلف وجود دارد. از آنجایی که تولید دانه های قهوه روبوستا آسان تر است، آن ها با قیمت مناسب تری به فروش می رسند. به دلیل قیمت پایین تر، دانه های روبوستا به عنوان گزینه مناسب تر برای تولید انبوه و اهداف تجاری در نظر گرفته می شوند.
به طور کلی، برای تهیه قهوه های دمی کیفیت بالا و اسپرسوهای پریمیوم، استفاده از دانه های عربیکا توصیه می شود. دانه های قهوه عربیکا به دلیل طعم پیچیده تری که دارند، مورد علاقه طرفداران قهوه هستند. البته، قیمت پایین تر و طعم قوی تر از مهم ترین دلایل محبوبیت دانه های قهوه روبوستا به شمار می روند. از سوی دیگر، برای قهوه های فوری و اسپرسوهای مختلف معمولاً از دانه های روبوستا استفاده می شود.



:: بازدید از این مطلب : 9
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 18 دی 1403 | نظرات ()